Neredi u Briselu, policija rasterala desničare

Policija u opremi za razbijanje demonstracija upotrebila vodene topove da bi rasterala oko 200 desničara okupljenih na glavnom trgu u Briselu, pretvorenom u memorijalni centar žrtvama napada 22. marta u belgijskom glavnom gradu. Desničari su se umešeli među građane koji su odavali poštu poginulima. Uhapšeno desetak desničara, a dva policajca su povređena.

"Mi smo huligani i ovde smo kod kuće", uzvikivali su demonstranti u crnoj odeći na briselskom trgu na kojem je skup pod nazivom "Marš protiv straha", koji je bio predviđen za danas, otkazan iz bezbednosnih razloga na preporuku belgijskih vlasti, javlja AFP.

Belgijska policija uhapsila je desetak desničara, fudbalskih huligana.

AP navodi da se više od 300 huligana sukobilo sa policijom posle mitingovanja u centru Brisela.

Policijski zvaničnik Kristijan De Konink je rekao da je došlo "340 huligana različitih fudbalskih klubova" i da je policija znala da će zasigurno izazvati nevolje.

De Konink je naveo da je desetak osoba uhapšeno i da su povređena dva policajca.

Građani su došli da odaju poštu uprkos policijskoj zabrani okupljanja. 

Grupa desničara pojavila se na glavnom briselskom trgu sa transparentom "Marš protiv straha", da bi se potom pomešali sa građanima koji su došli da odaju poštu žrtvama.

Desničari su se potom obratili muslimankama u grupi, uzvikivajući nacističke parole i pozdrave, kao i slogane protiv protiv Islamske države, prenosi Bi-Bi-Si.

Prema prvi navodima policije, u pitanju su fudbalski navijači koji su građanima koji su došli da mirno odaju poštu žrtvama, dobacivali da su "saučesnici terorista".

U tri eksplozije 22. marta u Briselu poginula je 31 i ranjeno oko 300 osoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво