Obama Belgijancima: Amerika čuva vaša leđa

Američki predsednik Barak Obama uputio je saučešće porodicama dva američka državljanina koji su poginuli u napadima u Briselu i poručio Belgijancima da SAD "čuvaju njihova leđa" u borbi protiv terorizma.

Obama je, tokom nedeljnog obraćanja putem radija i interneta, ponovio svoje obećanje da će nastaviti da sprovodi kampanju protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za napade u Briselu.

Istakao je da američki zvaničnici sarađuju sa svojim saveznicima kako bi se iskorenile akcije takozvane Islamske države u Evropi, preneo je AP.

Obama je istakao da su američki zvaničici pojačali obaveštajnu saradnju i da se agenti FBI nalaze u Belgiji, gde pomažu u istrazi o napadima u Briselu.

Američki predsednik najavio je da će on i saveznici razmotriti vazdušnu kampanju, predvođenju SAD, kao i specijalne operacije protiv Islamske države kada se svetski lideri budu okupili sledeće nedelje u Vašingtonu na samitu o nuklearnoj bezbednosti.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 26. mar 2016, 20:13)
Воронцов [neregistrovani]

Нема ту леђа

Ту непријатељ не напада ни са леђа ни са бока ни фронтално. То се каже . Непријатељ је међу нама. Никада не знаш када ће и где ударити.

(subota, 26. mar 2016, 20:11)
anonymous [neregistrovani]

Leda?

Pa onda su oni u prvoj liniji.Svasta!

(subota, 26. mar 2016, 19:46)
bata [neregistrovani]

čuvari ničega

Ova mu je dobra...

(subota, 26. mar 2016, 19:19)
anonymous [neregistrovani]

Ha.ha.ha,.....

Ako im čuva leđa to znači da oni beze .

(subota, 26. mar 2016, 17:52)
anonymous [neregistrovani]

Molim?

Amerika cuva njihova ledja, hahaha!!! Vecu glupost nisam cuo u skorije vreme, sem mozda onu o (predizbornim) bespilotnim helikopterima ...