Peskov: Savčenkova će služiti kaznu, nema razmene

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je da je doneta bilo kakava odluka za oslobađanje ili razmenu ukrajinskog pilota Nađe Savčenko i poručio da će ona služiti svoju zatvorsku kaznu zbog umešanosti u ubistvo dva ruska novinara.

Peskov je demantovao da je doneta bilo kakva odluka za njeno oslobađanje ili razmenu, iako je ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao da je spreman da je razmeni za ruske zatvorenike.

"Samo šef države može da donese takvu odluku, a još nema takve odluke", naveo je Peskov.

Takođe, portparol Kremlja je osudio "rusofobičnu histeriju" na Zapadu zbog Savčenkove i poručio da je "mnogo lakše rešiti takve probleme u tišini".

Sud u Rusiji osudio je Savčenkovu na 22 godine zatvora i novčanu kaznu zbog umešanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 26. mar 2016, 21:26)
Патриот [neregistrovani]

Нека Руси бране своје достојанство!

Ако би председник Путин дозволио то што запад тражи то би био велики пораз и Русије и њега лично пред надувеним западом. Да је учествовала у убиству западних новинара не би добила двадесет и две него вероватно 30 година. Али када Руси некоме суде за злочин онда запад узима злочинце у заштиту. За запад није ниједан злочин превелики и за осуду ако је учињен према Русима или Србима, такав је увек оправдан... И треба да одлежи за онакво безобразно понашање на суду. Ни на једном западном суду јој неби било дозвољено да се онако понаша, била би мања од маковог зрна и опет Руси неваљају а запад је демо(н)кратски.

(subota, 26. mar 2016, 21:03)
Царевина:жене [neregistrovani]

Својим судом,

Руси су надмашили и Хаг!

(subota, 26. mar 2016, 17:35)
anonymous [neregistrovani]

Monstrum a ne zena !

Uhapsena na ruskoj teritoriji cak je i tu spremala teroristicki napad a ljudi se pitaju odakle ona u Rusiji,znate za onaj talas vojnika koji je prebegao u Rusiju iz Ukraine e u tom je i ona bila.Niko nije isao u Ukrainu da je hapsi zeznula se samo a tako je i bolje pravda je ipak pravda u ovom slucaju cak Bozija.