Keri i Lavrov o pokretanju političkog procesa u Siriji

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da se dogovorio sa ruskim liderima da se ubrzaju napori kako bi se došlo do političkog rešenja krize u Siriji.

Džon Keri je posle četvorosatnog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju rekao da će napori za postizanje političkog rešenja u Siriji uključiti ubeđivanje sirijskog predsednika Bašara el Asada da se više angažuje u razgovorima o političkoj tranziciji.

"Rusija će sama da izabere šta će da učini da bi pomogla Asadu da donese prave odluke, ali smo se dogovorili da ćemo ubrzati napore kako bi politički proces krenuo napred", rekao je Keri na konferenciji za novinare.

Najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se Siriji donese stabilnost, rekao je Keri, a preneo je AP.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je rekao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

Dodao je i da predstavnici sirijske opozicije još uvek imaju uslove kako bi učestvovali u mirovnim pregovorima u Ženevi.

Poručio je i da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Lavrov se osvrnuo i na situaciju u Ukrajini, rekavši da očekuje da Sjedinjene države utiču na Ukrajinu da sprovede dogovoreno u Minsku, a da će Rusija to isto učiniti sa predstavnicima Donjecke i Luganske oblasti.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 25. mar 2016, 11:32)
anonymous [neregistrovani]

Keri i Lavrov se dogovaraju...

...dogovaraju se...i bice onako kako to zeli Lavrov i Rusija...(ps,mediji pisu, lazu, da zvanicnici putuju u Moskvu, navodno, da bi ubijedili Ruse da uticu na Asada da odpocne sa, konstruktivnim, pregovorima...istina je sasvim nesto drugo, bio je Stanmayer a bio je i Keri...a mediji, neki, vec su javljali da je u Siriji Rat zavrsen...i da je , sada,borba protiv Terorista...)

(petak, 25. mar 2016, 07:14)
anonymous [neregistrovani]

Normalno

Razredne starešine disciplinuju neposlusne djake