Briselski aerodrom ostaje zatvoren bar do nedelje

Putnici koji su bili primorani da ostave prtljag dok su bežali sa briselskog aerodroma mogu da ga podignu u kargo delu aerodroma. Aerodrom, inače, neće raditi do 27. marta. "Er Srbija" je saopštila da su otkazani letovi između Beograda i Brisela do utorka 29. marta.

Briselski aerodrom saopštio je da će ostati zatvoren za putnike bar do 27. marta, uključujući nedelju, čime je obustava letova produžena za još jedan dan nakon ovonedeljnih terorističkih napada takozvane Islamske države na aerodrom i stanicu metroa u centru belgijske prestonice.

"Putnički letovi sa i do briselskog aerodroma su suspendovani zaključno sa nedeljom 27. marta", saopšteno je na Tviter nalogu aerodroma.

Aerodromske vlasti navode da je pričinjena velika šteta, a da je zbog istrage onemogućen pristup zgradi.

"Dok ne budemo mogli da procenimo štetu ne znamo kada ćemo moći da nastavimo sa radom", iznosi se u saopštenju.

Putnici koji su bili primorani da ostave prtljag dok su bežali sa aerodroma mogu da ga podignu u kargo delu aerodroma, prenosi AFP.

Avio-kompanija "Er Srbija" otkazala je sve letove između Beograda i Brisela zaključno s ponedeljkom, 28. martom, jer će aerodrom u Briselu ostati zatvoren najranije do nedelje, 27. marta.

Dvojica bombaša samoubica, prvi koji se po rečima tužioca zove Ibrahim el Bakravi i drugi Nadžim Lahravi, koji je prema policijskim izvorima odgovoran za pravljenje bombe za novembarske napade u Parizu, razneli su se u utorak na aerodromu ubivši najmanje 11 ljudi.

Za trećim napadačem na aerodrom čija bomba nije eksplodirala i koji je pobegao vodi se potraga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара