Dva belgijska ministra podnela ostavke, premijer ih odbio

Belgijski premijer Šarl Mišel odbio je da prihvati ostavke ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa.

Ministri su podneli ostavke zbog terorističkih napada u Briselu i otkrića da je jedan od napadača označen kao "strani teroristički borac".

Ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon rekao je posle današnje sednice vlade da treba postaviti pitanja o tome kako se vlada Belgije odnosila prema pretnji od islamskih ekstremista, prenela je agencija Asošijeted pres.

"Shvatam da je u ovim uslovima opravdano da ponudim ostavku premijeru", rekao je Žambon.

Agencija Frans pres je javila da je ministar pravosuđa takođe podneo ostavku, ali da je premijer Šarl Mišel odbio.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je juče da je jedan od bombaša samoubica Ibrahim el Bakravi uhvaćen u junu blizu turske granice sa Sirijom i deportovan u Holandiju, kao i da je Ankara upozorila holandske i belgijske vlasti da je on "strani teroristički borac".

Turski zvaničnici su rekli da je Bakravi pušten iz pritvora u Holandiji zbog nedostatka dokaza da je umešan u ekstremizam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије