Vanrajt: Mreža terorista u Evropi daleko opasnija

Šef Evropola Rob Vanrajt upozorio je u Parizu da teroristički napadi u Briselu pokazuju da je mreža od 5.000 terorista u Evropi daleko opasnija nego što se strahovalo, kao i da oni nisu samo pretnja Francuskoj i Belgiji, već mnogim zemljama EU.

Poslednji napadi u Briselu pokazali su, prema njegovim rečima, novu, agresivnu strategiju militanata Islamske države prema Evropi.

"Njihova mreža je raširenija nego što smo mislili. Teško je proceniti koliko je terorista u ovom trenutku spremno za napade, ali smo zabrinuti zbog 5.000 radikalizovanih u Evropi, koji su bili u Iraku i Siriji", rekao je Vanrajt za Bi-Bi-Si.

Suočeni smo, dodao je, s daleko opasnijom bezbednosnom pretnjom Islamske države nego što smo do sada mislili.

"Islamska država nije pretnja samo Francuskoj i Belgiji, nego mnogim zemljama EU i to je najveća opasnost s kojom smo suočeni u poslednjih 10 godina', izjavio je šef Evropola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво