Dva putnika iz Srbije lakše povređena na aerodromu u Briselu

U eksploziji na aerodromu u Briselu povređena su dva putnika iz Srbije koja su kupila karte preko agencije "Džambo travel", saznaje RTS.

U trenutku eksplozije putnici su bili u holu aerodroma, na kojem su danas izvršena dva teroristička napada.

Direktor agencije "Džambo travel" rekao je za RTS da se putnici u briselskoj bolnici na previjanju i da nisu životno ugroženi. Očekuje se da putnici sutra iz Brisela doputuju u Beograd.

Jedan od putnika rekao je za Sputnjik da su oni bili u neposrednoj blizini eksplozije. Detonacija bacila nekoliko metara i po njima je prvo palo staklo a zatim delovi konstrukcije plafona i gipsane ploče.

"Nešto mi je probilo kožnu jaknu, duks, majicu i zabilo se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, video sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po garderobi su mi komadići ljudskog mesa", svedoči neimenovani srpski putnik.

Kada sam shvatio da smo živi, naveo je on, počeli smo odmah da se izvlačimo sa aerodroma na kome je nastao opšti haos.

"Procenio sam da je bolje da odmah uđemo u neka kola, da ne čekamo Hitnu pomoć", rekao je jedan od putnika koji je želeo da ostane neimenovan, kako ne bi, kako je dodao, uznemirio porodicu u Srbiji.

"Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je bukvalno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to još moram da proverim. Odlično smo prošli", rekao je putnik.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije savetuje građanima koji nameravaju da putuju u Belgiju da budu dodatno oprezni i da prate informacije o bezbednosnoj situaciji.

U saopštenju je istaknuto da su u Belgiji povećane mere bezbednosti, da je na snazi najviši stepen upozorenja nakon današnjih terorističkih napada.

Belgijske vlasti savetuju građane da izbegavaju mesta javnih okupljanja (koncertne dvorane, stadione, tržne centre) i da prate uputstva nadležnih belgijskih organa.

O funkcionisanju javnog prevoza, obaveštenja se mogu dobiti na sajtu www.stib-mivb.be.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво