Petoro Izraelaca ranjenih u Istanbulu vraćeno kući

Dva aviona sa delegacijom izraelske hitne pomoći sletela su rano jutros na aerodrom Ben-Gurion kraj Tel Aviva noseći petoro Izraelaca ranjenih u samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu, u kome je troje Izraelca ubijeno.

Petoro ostalih ranjenih Izraelaca, od kojih je četvoro u ozbiljnom stanju, su i dalje u bolnici u Istanbulu i očekuje se da budu vraćeni u Izrael danas popodne, a

u međuvremenu je poleteo izraelski vojni avion za Istanbul da preveze te ranjenike i tela poginulih.

Dva izraelska aviona poletela su sinoć za Tursku da prevezu ranjene, među kojima i dvoje turističkih vodiča.

U jučerašnjem bombaškom napadu koji se dogodio oko 11.00 časova u čuvenoj istanbulskoj ulici Istiklal, popularnoj turističkoj destinaciji, ubijene su četiri osobe, a 36 osoba je ranjeno.

Među ranjenim Izraelcima ima članova dve različite turističke grupe, koje su se očito našle u toj ulici pre napada, javljaju izraelski mediji.

Za troje Izraelaca se još ne zna gde su nakon incidenta i izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova radi na uspostavljanju kontakta s njima.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je sinoć da nema potvrde da su meta napada bili Izraelci.

Ovo je četvrti teroristički napad u Turskoj od početka ove godine podsećaju izraelski mediji.

Nijedna teroristička organizacija nije za sada preuzela odgovornost za ovaj najnoviji napad, ali izveštaji u Turskoj ukazuju da ga je izveo bombaš Savas Jidliz. On je takođe poginuo u napadu i navodno je povezan sa Islamskom državom.

broj komentara 0 pošalji komentar