Abdeslam najpre hteo da se raznese na pariskom stadionu

Glavni osumnjičeni za terorističke napade izvedene u novembru 2015. godine u Parizu Salah Abdeslam, rekao je tokom ispitivanja da mu je prvobitna namera bila da se raznese na nacionalnom stadionu u francuskoj prestonici, ali da se predomislio, rekao je pariski tužilac Fransoa Molen.

Fransoa Molen ističe da prve izjave Salaha Abdeslama treba oprezno razmatrati, pošto pokreću čitav niz pitanja koja mora da objasni.

"Ove prve izjave, koje treba oprezno razmatrati, pokreću čitav niz pitanja koja Salah Abdeslam mora da objasni", rekao je Molen na konferenciji za novinare u Parizu, prenosi AFP.

Francusko ministarstvo pravde saopštilo je da je izdalo novu evropsku poternicu za Abdeslamom kako bi ubrzali njegovo izručenje.

U saopštenju se navodi da ministarstvo daje belgijskim vlastima rok od najviše dva meseca, ili tri ako bude podneo žalbu, da ga izruči Francuskoj, preneo je AP.

U novoj poternici se nalaze nove optužbe koje su rezultat četvoromesečne istrage pariskih napada. Evropska poternica istovremeno predstavlja zahtev za ekstradiciju.

Abdeslam je formalno optužen ranije za umešanost u terorističko ubijanje zajedno sa još jednim muškarcem koji je juče uhapšen sa njim, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

U nizu terorističkih napada izvedenih u Parizu 13. novembra prošle godine ubijeno je 130 ljudi, a odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара