Tusk: Dogovor sa Turskom privremena i vanredna mera

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk naglasio je u poruci liderima EU da će planirani dogovor sa Turskom o obuzdavanju priliva migranata na grčka ostrva biti "privremena i vanredna mera", prenosi Rojters.

Rojters je imao uvid u Tuskovu poruku u kojoj su navedeni principi potrebni za dogovor za koji se Tusk nada da će biti postignut tokom sutrašnjeg samita EU, nakon kojeg će lideri EU u Briselu održati sastanak sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom.

U Tuskovoj poruci je naglašena potreba da se tražioci azila koji dođu u Grčku vrate u Tursku tek nakon što njihovi zahtevi budu obrađeni u skladu sa zakonom EU, kao i da ih Turska uzme u zaštitu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво