Protesti širom Brazila, u Sao Paolu 1,4 miliona ljudi

Na antivladinim protestima u Sao Paolu, najvećem gradu u Brazilu, okupilo se oko 1,4 miliona ljudi, saopštila je policija.

Lokalna kancelarija za državnu bezbednost je objavila da ta brojka predstavlja vrhunac protesta održanog u centralnoj aveniji grada, preneo je AFP.

Manje demonstracije održane su širom Brazila na kojima su okupljeni tražili odlazak predsednice Dilme Rusef dok zemlju potresa ozbiljna politička i ekonomska kriza.

Masovnost protesta mogla bi biti odlučujući momenat koji bi ubedio podeljeni Kongres da podrži postupak za opoziv Dilme Rusef, navodi Rojters.

Mnogi u Brazilu krive levičarsku predsednicu za pad ekonomije i najgoru recesiju u poslednjih 25 godina, navodi agencija.

Tenzije u Brazilu su pojačane posebno otkada su tužioci tražili hapšenje političkog mentora i prethodnika Rusefove, Luisa Injasija Lulu da Silvu, zbog optužbe za pranje novca.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. mar 2016, 10:48)
anonymous [neregistrovani]

klasika

izmanipulisana masa... skidanje igraca koji nije po volji Americi.

(ponedeljak, 14. mar 2016, 09:03)
Mikrofoni i oni! [neregistrovani]

Juzna i Srednja Amerika su u haosu,

levicari nisu znali nijednu zemlju da vode!-Nije to za njih!

(ponedeljak, 14. mar 2016, 08:39)
anonymous [neregistrovani]

Samo tako...

Hajde, samo napred, ni milimetar van scenarija koji pise jamerika... A sledece je demokratizovanje, dragi moji Brazilci...Srecno, trebace vam...