EU produžila sankcije ruskim zvaničnicima zbog Ukrajine

Ambasadori 28 zemalja članica Evropske unije složili su se da do 15. septembra produže sankcije uvedene ruskim zvaničnicima i pojedinim proruskim aktivistima umešanim u sukob na istoku Ukrajine, saopštili su izvori bliski EU.

Sankcije se odnose na 146 osoba, kojima su zabranjene vize za EU i čija je imovina zamrznuta, kao i na 37 preduzeća i organizacija, naveli su isti izvori i dodali da produžavanje sankcija treba još da bude odobreno na ministarskom nivou.

Diplomatski izvori u EU saopštili su da je moguće da će te sankcije biti produžene danas na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU, a zvanično potvrđene u nedelju.

Sankcije, koje ističu 15. marta, trebalo bi da budu produžene do 15. septembra.

Ukrajina, NATO i EU optužuju Rusiju za slanje vojnika i oružja proruskim aktivistima na istoku Ukrajine gde je u sukobu sa ukrajinskim snagama bezbednosti započetom pre dve godine poginulo oko 9.000 ljudi.

Rusija je u nekoliko navrata kategorički demantovala učešće u tom sukobu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво