Štajnmajer: Rusija potrebna svetu za rešavanje kriza

Nemački šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer rekao je u intervjuu dnevnom listu "General-Ancager" da je Rusija potrebna svetskoj zajednici kako bi se rešile globalne krize, prenosi ruska agencija TAS.

"Tokom Hladnog rata ponekad nije uopšte bilo kontakata između Istoka i Zapada. Međutim, sada imamo puno prilika za razmenu mišljenja. Potrebni su nam, s obzirom na neverovatno veliki broj kriza širom sveta. Želeli mi to ili ne", naveo je Štajnmajer.

Nemački ministar spoljnih poslova je rekao da je "realnost takva da bez Rusije ne bismo mogli da napredujemo u pregovorima o političkom rešenju u Siriji, niti u primeni Sporazuma iz Minska o Ukrajini".

"Bez Rusije ne bi bilo nikakvog nuklearnog sporazuma s Iranom. To znači da nam je, ukoliko želimo odluke, Rusija potrebna", ocenio je Štajnmajer.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. mar 2016, 01:17)
Slobodan [neregistrovani]

Kako se uzme

Da, shvata se potreba ruskog faktora od strane Evrope samo u vezi rešavanja ogromnih kriza u svetu koje ste vi - EU i SAD stvorili. Ili ste baš to namerno i radli kako bi Rusiju uvukli u sukobe koji će je iscrpljivati i slabiti. Kako god obrnuli, okrenuli vi očekujete da ćete uvek biti na dobitku.