Sanders pobedio Klintonovu u Mejnu

Berni Sanders ostvario je značajnu pobedu nad rivalkom za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, pošto je osvojio značajno više glasova od nje na unutarstranačkim izborima u državi Mejn na severoistoku SAD.

Sanders je Klintonovu, bivšu američku državnu sekretarku i prvu damu, pobedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova, prenela je agencija AFP.

Bila je to očekivana pobeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz obližnje savezne države Vermont i uživa snažnu podršku na severoistoku SAD.

Klintonova, međutim, i dalje vodi kad je reč o ukupnom broju glasova delegata potrebnih za pobedu u trci za osvajanje nominacije Demokratske stranke za predsednika SAD.

Na unutarstranačkim izborima u subotu je Sanders takođe bolje prošao, s obzirom na to da je pobedio u Kanzasu i Nebraski, dok je Klintonova odnela pobedu u Luizijani.

Sanders je za Si-En-En izjavio da je njegova kampanja sve uspešnija.

"Samo u poslednja dva dana smo pobedili na unutarstranačkim izborima u Mejnu - koje smo dobili večeras sa veoma velikim odazivom birača, pobedili smo u Nebraski i Kanzasu", istakao je Sanders.

"Mislim da smo privukli radne ljude, mlade ljude koji su spremni da dignu glas i zatraže da dobijemo vladu koja predstavlja sve nas, a ne samo neke", rekao je Sanders.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво