Ban: Restrikcije na granicama protiv međunarodnih zakona

Generalni sekretar UN Ban Kimun ocenio je da restrikcije koje su uvedene na granicama u Evropi, kako bi se zaustavio priliv migranata, "nisu u skladu sa međunarodnim zakonima kao ni sa osnovnom ljudskom pristojnošću".

Ban je reagovao u Madridu nakon što je grčka policija saopštila da je blizu 10.000 mahom sirijskih i iračkih izbeglica zaglavljeno u sve gorim uslovima u pograničnom mestu Idomeni, prenosi AP.

Dodao je da je zabrinut zbog ograničenja duž migratornih ruta, dodajući da "svaki azilant ima prava da njegova ili njena aplikacija za azil bude pojedinačno razmotrena".

Evropska unija izrazila je u utorak veliku zabrinutost zbog obračuna, koji se dogodio u ponedeljak, na grčko-makedonskoj granici kada je makedonska policija ispalila suzavac na migrante.

"Komisija je veoma zabrinuta zbog slika koje smo videli juče", rekao je portparol Evropske komisije Margaritis Šinas na konferenciji za novinare.

On je dodao da sve mere na granici moraju da budu u skladu sa međunarodnim pravom, prenosi AFP.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво