Tramp: Bilo bi nam mnogo bolje sa Gadafijem i Huseinom

Islamska država ne bi ojačala da su još uvek na vlasti lideri Libije i Iraka, Moamer Gadafi i Sadam Husein, izjavio je favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp.

"Bilo bi nam mnogo bolje da je sada Gadafi na vlasti", rekao je sinoć Donald Tramp tokom debate u kojoj su učestvovali i senatori Ted Kruz i Marko Rubio.

Tramp je istakao da je trebalo da svet ostavi Irak i Libiju na miru. Kazao je i da su Gadafi i Husein "zaista loši", jer je "njihovo odsustvo dovelo do uspona Islamske države", preneo je Politiko.

"Da smo imali Sadama Huseina i Gadafija, oni bi bar ubili teroriste, zar ne?", kazao je Tramp.

"Ne kažem da su oni dobri, jer su loši, stvarno loši. Ali ne znamo šta dobijamo. Pogledajte Libiju. Islamska država, dok ovo izgovaramo, preuzima njihovu naftu. To je totalni haos. Bilo bi nam mnogo bolje da su političari uzeli slobodan dan umesto što su krenuli u rat", naveo je Tramp.

broj komentara 11 pošalji komentar
(subota, 27. feb 2016, 13:13)
anonymous [neregistrovani]

Tramp

Gotovo sve sto je rekao je potpuno u redu osim onoga da su Gadafi i Sadam dobri zato sto su losi. Sadam i Gadafi su pogubljeni jer su se suprostavili imperijalistima i nista vise. Zeleli su sami da kontrolisu svoju naftu i odredjuju koliko ce davati drugima po povlascenoj ceni.

(subota, 27. feb 2016, 12:21)
anonymous [neregistrovani]

ne znam stvarno

ovaj covek mi je totalna misterija... Pitam se da li je moguca opcija da jedan milijarder pomocu svojih miliona i marketinga, bez kontrole tajnih sluzbi i ostalih koji namecu svoje igrace na tako vazna mesta Americke scene, postane predsednik. Ili je ipak i on samo igrac. Njegova retorika je zaista znatno drugacija od svih Americkih predsednika do sada. Zaista cudan lik. Da li je ovo Americko prolece??! Preokret... sumnjam, ali se nadam necemu pozitivnom, ako nista.

(petak, 26. feb 2016, 20:34)
anonymous [neregistrovani]

Kakva greska

"Исламска држава не би ојачала да су још увек на власти лидери Либије и Ирака, Моамер Гадафи и Садам Хусеин."

Naravno da nije tako.
Jer je ne bi ni bilo.

(petak, 26. feb 2016, 18:46)
anonymous [neregistrovani]

A Sirija?

Zašto se hvata samo davno završenih poglavlja i nepopraviljive štete? Da ga vidim da kaže da treba ostaviti sada Siriju na miru i vratiti Kosovo Srbiji, pa onda svu američku vojsku vratiti u Amerirku.

(petak, 26. feb 2016, 17:55)
anonymous [neregistrovani]

Искрено се надам

да ћеш победити и да подржиш Асада...

(petak, 26. feb 2016, 16:32)
anonymous [neregistrovani]

Jedno je

govoriti pred izbore a drugo je biti na vlasti postavljen od nekih mocnih i izvrsavati posao za njih. Dela govore vise od reci. Jezik nema kosti pa se savija kako god zazelis.

(petak, 26. feb 2016, 15:56)
anonymous [neregistrovani]

Tramp i izbori

Sa ovakvim izjavama nema sanse da zasjedne u Bijeloj kuci, oni koji su srusili Gadafija i Sadama su svjetski vladari, a predsjednik USA samo njihova marioneta.

(petak, 26. feb 2016, 15:04)
Mića Bor [neregistrovani]

Reci belo i ako nije

Nećete se vi leba najesti u beloj kuci. Ovakva logična razmišljanja se ne isplate.

(petak, 26. feb 2016, 14:04)
anonymous [neregistrovani]

Logika

Treba razumeti logiku.Oni su stvarno losi ali oni su bili bolji od ovih.Od kojih su to oni bili bolji Ove je doveo zapad..Tramp je unutrasnji igrac da se vidi raspolozenje .Njemu svakako nece dozvoliti da pobedi.

(petak, 26. feb 2016, 13:53)
anonymous [neregistrovani]

Nemoguce ?

Da moze g.Tramp da kaze istinu,a istina je bolna.