Putin: "Strani neprijatelji" se spremaju za izbore u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je Federalnu službu bezbednosti (FSB) da se "strani neprijatelji" spremaju za jesenje izbore u Rusiji.

Vladimir Putin je istakao da Moskva pokušaje stranog mešanja u ruske izbore vidi kao direktnu pretnju po svoj suverenitet, prenosi Tas.

Predsednik Rusije je naveo da je FSB razotkrio više od 400 agenata stranih službi.

Takođe, Putin je naložio FSB da pojača kontrolu nad prilivom izbeglica koje u Evropu dolaze preko Rusije, ali i da pojača saradnju sa stranim partnerima u Ujedinjenim nacijama, Šangajskoj organizaciji za saradnju i Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju.

broj komentara 12 pošalji komentar
(subota, 27. feb 2016, 22:20)
Srdjan [neregistrovani]

Ne razumem

Ne razumem vasu poentu. Ovde u Americi svako moze da glasa ako hoce, a ako ne zeli onda mora da se pomiri sa onima koji su izabrani. Da mozda ne bi trebalo da silom teraju ljude da glasaju.

(subota, 27. feb 2016, 00:02)
anonymous [neregistrovani]

@Svasta

Ovde u SAD ni dan danas nema potpune demokratije sa obzirom na to da poslanike izglasavaju oko 40% punoletnika. Znači tih 40% punoletnika nameće zakone nad ostalih 60% punoletnika i 100% maloletnika a da ne govorim o tome da većina od izglasanih poslanika u narednih 20 godina neće biti među živima.

(petak, 26. feb 2016, 20:42)
anonymous [neregistrovani]

Globalno selo

Sirom ove nase planete, za bilo koje iole znacajnije izbore, postoje razliciti interesenti.

(petak, 26. feb 2016, 17:42)
anonymous [neregistrovani]

@-Svasta

Е свашта има овде да се прочита...По неком твом с'ватању, НАТО и запад би требало да Русији донесу неко Руско пролеће и тако посеју ''демократију'' попут оне што су донели Либији, Сирији, Ираку и Украјини...А да не говоримо о ''хуманитарном анђелу'', о чијем ''хуманитарном (не)делу не треба трошити речи...

(petak, 26. feb 2016, 17:28)
anonymous [neregistrovani]

@Svasta...

i nisu samo Rusofili koji se "dive" Putinu,treba mu se moliti da spasi covjecanstvo,iskreno...(ps,juce je Njemackoj javnosti predoceno da je 8-13 % migranata ,jednostavno,nestalo a koliko ih je ne registrovanih,gradjani se plase...dali su u ilegali ili su otisli u druge drzave,mozda su se prijavljivali pod vise imena radi socijalni primanja...Libija je "puna","puni" se i Grcka ,"ludilo" zaustaviti moze samo Putin...pred izbore,Zapad ce "prokljucati",na zalost sa njima je i Srbija...na zalost...)

(petak, 26. feb 2016, 16:41)
anonymous [neregistrovani]

RE: Srđan

E, Srđane da li si pričitao svoj komentar pre nego si ga poslao? Pogledaj demokratski zapad, pogledaj kako na zapadu nema diktature. Pogledaj kako mi lepo živimo, vidi na televiziji svaki čas se otvaraju nove fabrike, nova radna mesta, tako nam je lepo da mladi idu na zapad ćisto iz obesti. Ko su bile najveće kolonijalne sile, znaš li kad su ukinule ropstvo? Po tebi kod njih je demokratija od kad je sveta i veka. A da neprićamo da je nema ni sad. Dobijaju se selektivne informacije, ispiraju se mozgovi, radi se na tome da masa bude ne obrazovana i poslušna. Priznaćeš velika razlika?

(petak, 26. feb 2016, 15:31)
Srdjan [neregistrovani]

Svasta

Cim se neko ne slaze sa despotskim rezimom Putina, odmah je agent Zapada. Rusija jeste velika I vazna zemlja, ali je bez zrna demokratske tradicije. Od careva, preko komunista do danas, samo cist kult licnosti. A nasim rusofilima porucujem da aplaudiranje " velikom vodji", mitingovanje sa slikama "oca nacije", je vec davno na ovim prostorima vidjen recept za katastrofu. Mladi I kreativni odlaze na Zapad, a ne na Istok. A vi budite bandoglavi, samo se inatite, pa posle krivite ceo svet za Srpske nevolje.

(petak, 26. feb 2016, 15:02)
anonymous [neregistrovani]

Jačanje Rusije

Sve one koji na razne načine pokušavaju da oslabe Rusiju i koji je omalovažavaju, Rusija će dozvati pameti tako što će biti sve jača i jača. Jačanje Rusije će njene neprijatelje da plaši, a prijatelje će da veseli.

(petak, 26. feb 2016, 13:55)
anonymous [neregistrovani]

Imaju sve

Rusi imaju sve.Pamet,silu,prostor,sve sto treba jednoj velikoj naciji.Bilo bi stvarno glupo da ih svetski sarlatani politicki izigraju.I jos nesto moraju cuvati,isto kao i sebe,svoje korene,a oni su ovde gde smo mi

(petak, 26. feb 2016, 13:32)
anonymous [neregistrovani]

Izbori u Rusiji...

...Zapad,USA i Njemacka,pokusace sve da ih "omalovaze"...sreca im je sto imaju Putina...(ps,povodom predstojeceg Primirja u Siriji,postavljaju pitanje dali Rusija "kaostrana u sukobu" moze da nadgleda Primirje...a sasvim je sporedno sto Turska i ne razmislja da prestane sa bombardovanjem Kurda,....)