Uhapšen vođa Islamske države u Sabrati

Libijska milicija lojalna islamističkoj vladi u Tripoliju saopštila je da je uhapsila vođu ogranka Islamske države u gradu Sabrata na istoku zemlje.

Libijska oružana grupa Specijalne snage za odvraćanja objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da se lider ID u tom gradu Mohamed Sad el Tajuri, poznatiji kao Abu Sulejman nalazi u pritvoru, kao i da je više desetina pripadnika ID ubijeno u pucnjavi.

Oni navode da su Abu Sulejmana poslali lideri ID u Sirtu, glavnom uporištu koje kontrolišu teroristi, da preuzme kontrolu nad Sabratom.

Libijska oružana grupa navodi da će objaviti video snimke hapšenja i eventualnih priznanja lidera ID.

Teroristi ID pokušali su da zauzmu centar Sabrate u sredu kada su uleteli u prostorije bezbednosnih snaga u tom gradu, ostavljajući iza sebe tela 12 obezglavljenih vojnika.

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su bili oteti u novembru ubijeni su u vazdušnom udaru SAD na baze Islamske države u Sabrati.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 25. feb 2016, 12:15)
anonymous [neregistrovani]

nato uspeh

Dobra vest: uhapseni teroristi. Ali postavlja se pitanje, zasto su prvo morali poginuti nasi ljudi u bezumnom bombardovanu od strane nasih novih prijatelja, koje ocito da nije postiglo nikakav cilj. Teroristi su preziveli, a neduzni izginuli.