Zaharova: Moskva ne podržava Asada već borbu protiv terorizma

Rusija ne podržava režim predsednika Sirije Bašara el Asada, ali deli njegove ciljeve u borbi protiv terorizma, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi ne podržavamo režim Asada, ali ga podržavamo u borbi protiv terorizma, podržavamo opoziciju i Kurde koji se bore protiv Islamske države", rekla je Marija Zaharova.

Ona je navela da je reč o tome da se ne može "isporučivati oružje nezakonitim formacijama zaobilazeći Damask, da je velika greška spolja smenjivati režim".

"Međutim, u borbi Damaska i opozicije mi nismo stajali ni na čiju stanu. Štitili smo suverenitet Sirije i međunarodno pravo“, kazala je Zaharova, preneo je Sputnjik.

Po njenim rečima, pokušaji da se sačuva i obori režim spolja - ne vodi ničemu.

"Veštačka tvorevina neće dugo trajati, čuvali je - ne čuvali. Ne može nijedan model ko god da ga podržava ili razbija spolja biti pravi za državu. To je poguban put, a takvih primera ima mnogo", smatra Marija Zaharova.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 25. feb 2016, 17:19)
Воронцов [neregistrovani]

Дипломате се удварају због тзв , демократије

А шта има лоше званично подржати некога ко је у праву. Је ли Асад изабрани председник Сирије? Јесрте. Да ли се бори против терориста? Бори се.

(četvrtak, 25. feb 2016, 14:55)
anonymous [neregistrovani]

Assad prodat

Kako ste toliko upoznati i sa sigurnoscu kazete da je prodat, vi prodadoste sve vaše vidjenije, razmisli malo kad pišeš.

(četvrtak, 25. feb 2016, 14:33)
anonymous [neregistrovani]

Misljenje

Volio bih ja da ste vi u pravu i da ja ne razumem politiku.Vi mislite da ce izbori biti fer i posteni.Toga nema niti ce biti.Sve su samo igre onih koji ikmaju moc.

(četvrtak, 25. feb 2016, 14:12)
anonymous [neregistrovani]

@Gotovo je

Nije gotovo i nije prodat vec Rusija ovim zeli da kaze da ne krsi demokratske principe i da jeste za slobodne izbore. Nekima stvarno treba crtati da bi razumeli neke stvari. Da je Rusija htela da "proda" Asada, ne bi se ukljucila u skupocenu i nemilosrdnu borbu protiv terorista koja Rusiju kosta stotine miliona dolara mesecno.

(četvrtak, 25. feb 2016, 13:51)
anonymous [neregistrovani]

Lici

Sve govori da je prethodnik u pravu.Zalosno.

(četvrtak, 25. feb 2016, 13:03)
anonymous [neregistrovani]

Одг. Готово је

Сачекај да се ситуација још мало закува. Ништа није готово. Рат тек почиње.

(četvrtak, 25. feb 2016, 11:38)
anonymous [neregistrovani]

Gotovo je

Očigledno su poklekli pred pritiscima i pretnjama Amerike. Asad je prodat.