Konašenkov: Rusija smanjila intenzitet udara u Siriji

Ruski vojni avioni su značajno smanjili intenzitet napada u Siriji u protekla dva dana, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Ruska avijacija je "prestala da napada one oblasti u Siriji u kojima su se lokalne vlasti i oružane grupe već izjasnile ili se izjašnjavaju da su spremne za primirje i početak pregovora o pomirenju", rekao je Konašenkov na konferenciji za novinare koju je prenosila ruska televizija.

U međuvremenu, teška artiljerija Turske nastavila je da bombarduje sirijska naselja u blizini turske granice, dodao je Konašenkov, prenosi Rojters.

Ruski vojni avioni izveli su 62 leta u Siriji u protekla dva dana i pogodili 187 ciljeva, dodao je Konašenkov, a prenela ruska agencija Interfaks.

Precizira da su udari izvedeni u pokrajinama Homs, Alep, Raka i Hama.

Konašenkov je, takođe, rekao da Moskva čeka odgovor od Vašingtona, dan nakon što je američkom vojnom atašeu u Rusiji dostavila detalje o "vrućoj liniji" uspostavljenoj sa SAD kako bi se pomoglo u koordinisanju akcija u skladu sa američko-ruskim planom o prekidu vatre u Siriji.

Američko-ruski plan o prekidu borbi u Siriji trebalo bi da stupi na snagu u petak u ponoć, ali sirijska opozicija još nije odlučila da li će ga prihvatiti.

Sirijska vlada prihvatila je juče uslove sporazuma o prekidu vatre u Siriji koji su predložile SAD i Rusija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи