Gradonačelnik Londona za izlazak Britanije iz EU

Boris Džonson izjavio je da će podržati glasanje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, što se ocenjuje kao udarac premijeru Dejvidu Kameronu, pred referendum o članstvu koji treba da se održi u junu.

"Zalagaću se za glasanje za izlazak", rekao je Džonson, popularni političar iz Kameronove Konzervativne partije, koji je viđen kao njegov potencijalni naslednik na mestu premijera, preneo je AFP.

Kameron je ranije u toku dana, u intervjuu za Bi-Bi-Si, apelovao na Džonsona da podrži ostanak Britanije u EU, dok se intenzivira kampanja pred referendum o članstvu.

Kampanja za ostanak Velike Britanije u EU ima 15 odsto prednosti u odnosu na protivnike te ideje, pokazuje najnovije istraživanje britanskog javnog mnjenja, koje je na naslovnoj strani objavio list Mejl on sandej.

Britanski premijer najavio je nakon sastanka kabineta u subotu da će se referendum o članstvu Britanije u EU održati 23. juna.

Kameron je izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak Britanije u reformisanoj EU, naveo je Rojters.

Rekao je da će dogovor, postignut pre dva dana na sastanku sa evropskim liderima, dati Britaniji "specijalni status" i da će se on "svim srcem" boriti da zemlja ostane u EU.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 22:32)
Robislav - Role [neregistrovani]

Ako Britanci izaci iz EU - onda i drugi ucine isto

Ako Britanci idu, onda je to veoma los snak za EU.

EU je u krizu.


(nedelja, 21. feb 2016, 21:33)
anonymous [neregistrovani]

Svi

Cela Evropa je za izlazak Britanije iz EU. Ali od toga nema ništa sve dok su britanski bankari dobili što su želeli, odnosno dalji monopol i pravo da rade šta god žele.