Serija napada ID u Damasku, desetine mrtvih i oko 200 povređenih

Najmanje 83 osobe su poginule, a više od 200 je povređeno u seriji napada džihadista Islamske na šiitsko svetilište u predgrađu Damaska, javile su svetske agencije.

Broj mrtvih je porastao sa 62, kako je ranije javila agencija AP, i moguće da će biti još žrtava današnjih napada - dva samoubilčka i jedne eksplozije automobila-bombe.

Serija napada se dogodila u blizini šiitskog svetilišta Sajida Zejnab u predgrađu Damaska.

Odgovornost za napad na šiitski hram preuzela je Islamska država, putem svoje agencije Amak, koja je i prošlog meseca preuzela odgovornost za smrt najmanje 70 osoba u napadima nadomak tog šiitskog svetilišta u kojem se nalazi mauzolej jedne od unuka proroka Muhameda.

Ranije danas, u dvostrukoj eksploziji u Homsu, koji se nalazi u centralnom delu Sirije, stradalo je više od 56 osoba. 

Svetske sile zalažu se za okončanje borbi u Siriji i postigle su dogovor o primirju koje treba da stupi na snagu u petak, ali postoje razmimoilaženja oko njegovog sprovođenja. 

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 21. feb 2016, 22:34)
anonymous [neregistrovani]

Ne čujem zapadne "demokratske" predsednike

Gde su sada Merkelova, Oland, Obama i ostali zapadni dušebrižnici da izjave svoju šokiranost, užasnutost i osudu protiv terorista Islamske države!? Nema ih nigde. To samo govori koga gore pomenuti podržavaju!

(nedelja, 21. feb 2016, 20:40)
anonymous [neregistrovani]

Zelje su jedno a stvarnost sasvim drugo

Svi mi nekako bezimo od stvarnosti i govorimo vec duze vreme, gotovi su! Ali jos koliko cemo govoritu istu stvar? Bojim se jos dugo i dugo.

(nedelja, 21. feb 2016, 20:17)
vera [neregistrovani]

tu su

nisu stigli, oni su tu oko Damaska, vidno, pa znači i u samom Damasku (nevidljivo) maltene od početka, samo se menjala njihova lokacija zavisno od napada vojske. Jedino što su sad napali kao ranjene hijene, navalili u poslednjim trzajima

(nedelja, 21. feb 2016, 19:52)
anonymous [neregistrovani]

Terorizam

Bio bi red da i kao posle teroristickih napada u Parizu, javnu rasvetu prilagodimo bojama zastave Sirije. Ako to ne uradimo onda sve teroristicke napade ne tretiramo na isti nacin.

(nedelja, 21. feb 2016, 19:46)
jvica [neregistrovani]

Damask

Od Rusa je trazeno da ne bombarduju oko Damaska iz razloga sto tu vode borbe Asadove trupe i umerena opozicija. U Damasku nema Isila.

(nedelja, 21. feb 2016, 19:42)
раша [neregistrovani]

наивац

Ти си наиван. Стигну до Париза, а неће у Дамаск.

(nedelja, 21. feb 2016, 18:54)
anonymous [neregistrovani]

isis u damasku

Ove glavosece vec stigle do Damaska, a u javnosti nam se servira druga prica kako je sve ocisceno do alepa, e moj naivni narode

(nedelja, 21. feb 2016, 18:34)
Maxmen [neregistrovani]

Pred smrt

Ovo su poslednji trzaji Islamske teror grupe,nema drugih opcija nego auto bomba.