Serija napada ID u Damasku, desetine mrtvih i oko 200 povređenih

Najmanje 83 osobe su poginule, a više od 200 je povređeno u seriji napada džihadista Islamske na šiitsko svetilište u predgrađu Damaska, javile su svetske agencije.

Broj mrtvih je porastao sa 62, kako je ranije javila agencija AP, i moguće da će biti još žrtava današnjih napada - dva samoubilčka i jedne eksplozije automobila-bombe.

Serija napada se dogodila u blizini šiitskog svetilišta Sajida Zejnab u predgrađu Damaska.

Odgovornost za napad na šiitski hram preuzela je Islamska država, putem svoje agencije Amak, koja je i prošlog meseca preuzela odgovornost za smrt najmanje 70 osoba u napadima nadomak tog šiitskog svetilišta u kojem se nalazi mauzolej jedne od unuka proroka Muhameda.

Ranije danas, u dvostrukoj eksploziji u Homsu, koji se nalazi u centralnom delu Sirije, stradalo je više od 56 osoba. 

Svetske sile zalažu se za okončanje borbi u Siriji i postigle su dogovor o primirju koje treba da stupi na snagu u petak, ali postoje razmimoilaženja oko njegovog sprovođenja. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво