Džeb Buš se povukao iz izborne trke

Na unutarstranačkim izborima u Nevadi, kandidat demokrata Hilari Klinton odnela je tesnu pobedu nad Bernijem Sandersom. Donald Tramp je u Južnoj Karolini osvojio najviše glasova među republikanskim kandidatima. Međutim, vest večeri je povlačenje bivšeg guvernera Floride Džeba Buša iz izborne trke.

Donald Tramp ubedljivo je pobedio svoje protivkandidate u Južnoj Karolini osvojivši 33 odsto glasova, gotovo 10 procenata više od drugoplasiranih.

"Brojni analičari rekli su da ako nekolicina kandidata odustane, njihovi glasovi će otići nekom drugom i taj neko će se izjednačiti sa Trampom. To su, ako mogu sakrastično da kažem, genijalci. Oni ne shvataju da ću ja, ako neko od kandidata odustane, takođe dobiti veliki broj glasova, pošto se glasovi ne sabiraju", rekao je Tramp.

Govereći to, iako nije pomenuo njegove ime, Tramp je mislio na noćašnje povlačenje bivšeg guvernera Floride Džeba Buša iz izbore trke. Iako razočaran ishodom, Buš smatra da je vodio pozitivnu kampanju.

"Ponosan sam na kampanju koju smo vodili a čiji je cilj bio da ujedinimo zemlju i zagovaramo konzervativna rešenja koja će Amerikancima pružiti mogućnost da se podignu i dostignu potencijal koji im je Bog podario. Međutim, birači u Ajovi, Nju Hempširu i Južnoj Karolini su rekli svoje, što poštujem i zbog toga večeras obustavljam svoju kampanju", istakao je Buš.

Još uvek je neizvesno ko će od republikanaca osvojiti drugo mesto pošto senatore Marka Rubija i Teda Kruza deli manje od 1.000 glasova.

Kod demokrata nije bilo velikih iznenađenja Hilari Klinton je pobedila Bernija Sendersa u Nevadi sa više od pet procenata 52,7 prema 47,2.

"Istina je da nismo zemlja sa jednim problemom. Potrebno nam je više od plana velike banke, srednjoj klasi je potrebna povišica i potrebno nam je više radnih mesta. Potrebni su nam poslovi koji će ostati u ovoj zemlji i pružiti dostojanstvo radnicima u budućnosti", poručila je Klintonova.

Sledeći unutastrančki izbori, ovoga puta republikanski, održavaju se u utorak u Nevadi, a onda 1. marta sledi takozvani superutorak kada će se glasati u 13 država.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво