Читај ми!

Libijsko tužilaštvo: Tela srpskih državljana preneta u Tripoli

Tela otetih službenika ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su poginuli u američkim vazdušnim udarima u Libiji, prebačena su u Tripoli, saopštilo je libijsko tužilaštvo.

Kako prenosi sajt Libija herald, tužilaštvo je u saopštenju potvrdilo da je u Tripoli preneto oko 40-ak tela, među kojima su i dvoje srpskih diplomata, nastradalih u bombardovanju kod Sabrate.

Tužilaštvo je navelo da je "sprovelo neophodne istražne radnje" na mestu vazdušnih udara u mestu Gaser Alalga, osam kilometara zapadno od Sabrate.

U saopštenju se potvrđuje da je tužilaštvo pregledalo "više od 40 tela" u bolnici u Sabrati, koja su ispitali zdravstveni zvaničnici.

Libijsko tužilaštvo navodi da su sa svih tela uzeti DNK uzorci i otisci prstiju, kao i da su napravljene fotografije, prenosi Libija herald.

Ovo zvanično saopštenje, kako prenosi portal, usledilo je posle spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika Islamske države.

Uzete su i izjave od preživelih sa mesta vazdušnih udara. Oni su potvrdili da su "pripadnici Islamske države" i da su "došli u Libiju na obuku i da iz te zemlje vrše terorističke aktivnosti u Tunisu", objavilo je libijsko Ministarstvo.  

Libijska oružana grupa Specijalne snage za odvraćanja objavila je na Fejsbuk stranici da su dva tela dovezena na aerodrom Matiga u Tripoliju, preneo je AP.

Na fotografiji, koje je ova grupa postavila na Fejsbuku, vidi se pogrebno vozilo u kojem su dva zelena kovčega, tvrdi AP u tekstu u kome navodi izjavu šefe diplomatije Ivice Dačića o pogibiji u Libiji dvoje otetih srpskih državljana.

Specijalne snage za odvraćanje su grupa lojalna pobunjeničkoj vladi koja sada kontroliše Tripoli na zapadu Libije.

Post ove grupe ne ukazuje na to kada će tela biti preneta u Srbiju, ni da li su zvaničnici vlade u Tripoliju u kontaktu sa Beogradom, navodi AP.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво