SAD pogodile kamp Islamske države u Libiji

Trideset džihadista ubijeno u napadu američke avijacije na kamp Islamske države u Libiji. Među ubijenima je i jedan ekstremistički vođa, navode američki zvaničnici.

Američka avijacija je pogodila kamp ID u Libiji. Meta su bili džihadisti osumnjičeni da stoje iza prošlogodišnjeg napada.

U napadu je ubijeno i više od 30 članova ID, rekao je zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan.

Zgrada koja je gađana jutros u zoru nalazi se u mestu Sabrata, 70 kilometara zapadno od Tripolija.

Kuća je potpuno uništena, rekao je gradski zvaničnik Husein el Davadi i dodao da su većina ubijenih Tunišani koji su verovatno članovi Islamske države.

Gradonačelnik grada Sabrate, na zapadu Libije, rekao je Rojtersu da su neidentifikovani avioni izvršili vazdušne napade, u kojima je ubijeno 40 osoba, preneo je Rojters.

Neimenovani zapadni zvaničnik navodi da se u kampu ID nalazio i visoki tuniski vođa te ekstremističke grupe povezane sa prošlogodišnjim napadima u Tunisu, u muzeju Bardo i u Susu, prenosi Bi-Bi-Si

Ime ekstremističkog vođe navedeno je kao Nuredin Šušane.

Iako ID deluje i u drugim zemljama uključujući Avganistan, Libija se smatra fokusom džihadističke organizacije izvan Sirije i Iraka.

Američka vojska pomno prati kretanje ID u Libiji, a mali timovi američkog vojnog osoblja već mesecima cirkulišu tom zemljom.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 19. feb 2016, 18:29)
anonymous [neregistrovani]

re: MA hajde?

Cekaj, zar nisu Amerikanci i zapad srusili Gadafija i ako ne direktno onda indirektno doveli ove islamiste na scenu? Dakle komentar prethodnika je potpuno na mjestu, nema tu nikakve paranoje, bar za one koji razmisljaju svojom glavom.

(petak, 19. feb 2016, 14:14)
anonymous [neregistrovani]

Највероватније

да ту није било цивила, као и по обичају, ако их је и било они су колатерална штета...Културно ће се људи извинути...Запад је то, неки много фино васпитани људи...

(petak, 19. feb 2016, 14:01)
anonymous [neregistrovani]

MA hajde?

Gde su ti dokazi? DA tebi nisu rekli da su platili pa ti sad izigravas Snowdena ili Asangea???
Paranoja je bolest srpskog naroda.

(petak, 19. feb 2016, 13:44)
anonymous [neregistrovani]

Znaju tacno gde su kamp postavili.

Oni su ga i platili.