Читај ми!

Medvedev: Spremni smo za dijalog, prvi korak na Zapadu

Odluka Zapada da zamrzne odnose sa Rusijom bila je besmislena i Moskva je spremna za obnovu dijaloga na jednakim osnovama, ali prvi korak leži na Zapadu, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev u intervjuu za TV kanal "Evronjuz".

"Izvorna odluka da se prekine saradnja u najtežoj međunarodnoj situaciji, kada smo svi potrebni jedni drugima, bila je u startu besmislena. Postalo je neophodno povući se posle nekog vremena", rekao je Medvedev.

Ruski premijer je rekao da "čim se nešto dogodi na globalnom planu, uz učešće Rusije", NATO reaguje - "to je to, gotovi smo, više ne razgovaramo sa vama, suspendujemo naše odnose", preneo je Tas.

"Onda, posle nekog vremena, neko nam šapne u uvo da oni zapravo žele da obnove odnose i da li bismo mogli da počnemo da sarađujemo po ovom pitanju ili onom?", istakao je Medvedev.

Ruski premijer je poručio da se "isto može primeniti na odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom".

"Mi smo spremni za to, mi želimo čvrste, napredne odnose i sa jednim i sa drugim", naglasio je Medvedev.

Medvedev je, međutim, naveo da "prve korake ka pomirenju treba da preduzmu oni koji su inicirali udaljavanje".

"Ukoliko nešto treba da se resetuje, to treba da bude urađeno na suštinski različitoj osnovi. Jednakoj, poštenoj, čvrstoj osnovi za odnose, uzimajući u obzir da Rusija nije jedina država kojoj je ovo potrebno - to je, takođe potrebno EU i SAD", rekao je Medvedev.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво