Читај ми!

Prvi slučaj virusa zika u Kini

Kineski zvaničnici su objavili da je muškarac koji se vratio iz Venecuele 28. januara zaražen virusom zika, što je prvi registrovani slučaj u toj azijskoj zemlji.

Zaraženi muškarac (34) je iz jugoistočne provincije Đijansi i uspešno se oporavlja, javlja Sinhua.

U Aziji je do sada registrovano nekoliko slučajeva, a Svetska zdravstvena organizacija je, prethodno, proglasila da postoji globalna opasnost od širenja virusa, prenosi AFP.

UN su upozorile da bi svetska epidemija virusa zika mogla da odnese milone života i da je zbog toga neophodno da svet reaguje brže i bolje na sve veću opasnost.

Virus zika se povezuje sa teškim oštećenjima ploda kod trudnica, a najteže je pogođen Brazil, sa više od 20.000 slučajeva, uključujući više od 2.000 trudnica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво