Džihadisti oborili lovac libijske vojske

Libijski "mig-23" oboren je dok je vršio udare na položaje Islamske države, saopštila je libijska vojska.

Šef libijskog ratnog vazduhoplovstva brigadni general Sakr el Jaruši rekao je da je lovac gađao položaje ID i drugih militantnih grupa u gradu Derna na istoku zemlje, kada se našao pod vatrom protivavionskih topova, prenosi AP.

El Jaruši je istakao da se pilot katapultirao i bezbedno spustio na zemlju.

Portparol koalicije islamističkih oružanih grupa u Derni Abdul Moneim el Šari potvrdio je da su njegovi borci gađali avion libijske vojske.

Dan ranije u Derni su u vazdušnom udaru poginula četiri civila, a el Jaruši je naveo da je udar izvela "susedna zemlja", što se najverovatnije odnosilo na Egipat, navodi AP.

Portparol egipatske vojske Mohamed Samir je negirao da su snage njegove zemlje izvršile taj udar.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 09. feb 2016, 01:01)
realno [neregistrovani]

nema ljutis

Nema mesta za ljutnju. Realno, taj avion, te tzv. Libijske vojske srusili su njihovi ratni saveznici iz ISIS. Prema tome, to je bilo slucajno ili tzv. prijateljska vatra. Sorry, ali trazili ste, gledajte. To su vam drugari.

(ponedeljak, 08. feb 2016, 23:01)
anonymous [neregistrovani]

Libija

Eto kome su Francuzi i Amerikanci dali vlast u Libiji kada su ubili predsednika Gadafija, kako bi došli do nafte. Pare od te nafte su upotrebljene za kupovinu raznog naoružanja. Dakle, u svim zemljama u kojima je Amerika nasilno promenila vlast, kako bi diktirala proizodnju jeftine nafte nadajući se da će time uništiti Rusiju, na vlast je dovedena ID.