Читај ми!

Srpski pilot: Nikada nisam sumnjao da u avionu nije bila bomba

Vladimir Vodopivec, srpski pilot koji je nedavno uspeo da u Somaliji prizemlji avion sa velikom rupom u trupu, kaže da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe, napomenuvši da je bezbednost na aerodromu u somalskoj prestonici Mogadišu bila ravna nuli.

Vodopivec je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbednosti na somalskom aerodromu gde je stanje, kako je naveo, "haotično".

Dodao je da su somalski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio-kompaniju.

Vodopivec je uspeo bezbedno da spusti avion sa 74 putnika i članova posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji posle eksplozije koja je raznela deo trupa kod desnog krila letelice.

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namera da svi u avioni budu ubijeni.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspešno prizemljio letelicu posle incidenta, izjavili su još u sredu da je eksploziju u avionu somalskog avio-prevoznika "Dalo erlajns" najverovatnije izazvala bomba.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи