Читај ми!

Olbrajtova uz Hilari Klinton, oštra poruka ženama

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt uputila je na predizbornom skupu podrške Hilari Klinton oštru poruku mladim ženama koje ne planiraju da na predstojećim predsedničkim izborima glasaju za Klintonovu, objavili su američki mediji.

"Imajte na umu. U paklu je rezervisano posebno mesto za žene koje ne pomažu drugim ženama", rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu, što je u sali pozdravljeno aplauzom, ali je na društvenim mrežama reakcija ipak bila puno negativnija, preneo je Volstrit džornal.

Taj list navodi da, kad se pušta u vidu kratkog video-snimka ili se pročita u vidu kratke poruke na Tviteru, izjava Medlin Olbrajt zvuči gotovo kao pretnja drugim ženama: "Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše."

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsednika SAD, bivšoj direktorki "Hjulit Pakarda" Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu, umesto da ima slobodu da izabere na osnovu ideja koje te žene zastupaju.

Medlin Olbrajt, koja je bila državni sekretar u vreme dok je na mestu predsednika bio Hilarin suprug Bil Klinton, u izjavi u Nju Hempširu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila u govoru 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril je, pošto je izjava Olbrajtove oštro kritikovana na društvenim mrežama, izjavio da je ona tu rečenicu rekla "bukvalno već više stotina puta".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво