Egipat, uhapšeni zbog prodaje kamenja sa piramida

Egipatske vlasti uhapsile su tri osobe nakon što su se pojavile na video-snimku na kojem prodaju kamenje sa 4.500 godina starih piramida iz Gize prerušenim novinarima lokalnog vebsajta, koji su ih snimili skrivenom kamerom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšene tri osobe koje su dva kamena prodavale za 250 egipatskih funti, što je oko 32 dolara, prenosi AP.

Jedan od muškaraca, čije je lice na video-snimku zamućeno, hvalio se da je prodao kamenje stranim turistima za 500 evra.

Piramide, koje su korišćene kao svete grobnice, izgrađene su u vreme četvrte faraonske dinastije, a Velika piramida u Gizi je najstarije i jedino preostalo od sedam čuda starog sveta, podseća američka agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво