Obama: I homoseksualci mogu u vojsku

Američki predsednik Barak Obama obećao da će okončati zabranu služenja vojske otvoreno homoseksualno orijentisanim osobama. SAD ne mogu da dozvole da izgube mnoge talentovane vojnike, samo zbog njihove seksualne orijentacije, navodi Obama.

Mada nije precizirao kada bi to moglo da bude učinjeno, predsednik SAD Barak Obama obećao je da će okončati zabranu služenja vojske otvoreno homoseksualno orijentisanim osobama.

Obama je rekao da će opozvati praksu poznatu kao "ne pitaj, ne reci", koja homoseksualcima i lezbejkama omogućuje da služe u vojsci ako ne otkriju svoju seksualnu orijentaciju, prenosi Bi-Bi-Si.

U svom prvom velikom govoru na temu prava homoseksualaca, Obama je rekao da je svestan nestrpljenja gej zajednice što se još nije založio za neka njihova važna pitanja, ali je istakao da je rešen da to učini u budućnosti.

Obama je rekao da Sjedinjene Američke Države ne mogu da dozvole da izgube mnoge talentovane vojnike, samo zbog njihove seksualne orijentacije.

"Ne smemo da kažnjavamo američke patriote koji žele da služe svoju zemlju", rekao je Obama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво