S-400 brani ruske avione u Siriji

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije zatražilo je od Turske da poštuje bilateralna pravila o bezbednosti letova, dogovorena između Rusije i SAD, i saopštilo da će ruski sistemi vazdušne odbrane u Siriji reagovati na bilo koju eventualnu opasnost u kojoj se nađu ruski avioni i borbene misije, javlja RT.

Zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov rekao je da ruski sistemi omogućavaju rano otkrivanje pretnji upućenih avionima koji učestvuju u misijama iznad Sirije, kao i upotrebu adekvatnih mera radi osiguravanja bezbednosti u slučaju potrebe.

Rusija je u novembru rasporedila svoju jedinicu najnovijih sistema protivvazdušne odbrane S-400 u aviobazu Hmeimim u Siriji, nakon obaranja ruskog bombardera u blizini granice sa Turskom.

Sistemi S-400 su dizajnirani da obezbede vazdušnu odbranu uz pomoć raketa srednjeg i dugog dometa koje mogu da pogode ciljeve u vazduhu, uključujući taktičke i strateške avione, ali i balističkih i krstarećih raketa sa dometom do 400 kilometara.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи