Snimak Islamske države u kome dečak ubija taoca

Islamska država je objavila još jedan video-snimak na kom se vidi kako dečak odseca glavu navodnom sirijskom umerenom opozicionom borcu i preti da će ista sudbina zadeseti svakog Amerikanca ili borca kog podržavaju SAD.

Dečak, koji je identifikovan kao sin džihadiste Islamske države Abua Darde, govori na engleskom jeziku sa osetnim naglaskom.

On je navodno pogubio Muhameda Tabšu, za kog se navodi da je verski zvaničnik sirijske pobunjeničke grupe Front Levanta.

Na snimku, koji traje 18 minuta, vidi se kako je dečak prisiljava žrtvu da klekne na putu za koji se veruje da je negde u blizini Alepa, preneo je RT.

Pre pogubljenja, dečak je zapretio da će uništiti pobunjenike u Siriji koje finansiraju ili podržavaju SAD.

Front Levanta, formiran u decembru 2014. godine, jeste pobunjenička grupa iz Alepa koja se bori protiv snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Verodostojnost tog snimka nije potvrđena, ali nije prvi put da se deca pojavljuju na propagandnim snimcima Islamske države.

U martu 2015. godine objavljen je snimak sa dečakom kako puca u Arapina koji je priznao da je špijun.

Početkom januara u drugom snimku u kom su pogubljena petorica muškaraca optužena da su "britanski špijuni", dečak koji govori s britanskim akcentom, preti Britaniji.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 05. feb 2016, 15:30)
max [neregistrovani]

reklama za dz...

ceo svet ih malte ne reklamira i tako da ti bradati besplatno vode propagandni rat i zastrasivanje obicnih ljudi. To je veoma pogresno...

(petak, 05. feb 2016, 13:32)
anonymous [neregistrovani]

Vise nego jasno

Koliko ja razumem Rusi razvaljuju ID,A ovaj kudi ameriku.Nema dileme ciji je ko.Za mene su samo enigma gradjani zapada koji konzumiraju ovakve informacije.

(petak, 05. feb 2016, 13:27)
Miloš [neregistrovani]

sve je to montaža a ?

Previš dosijea X si gleado. Hoćes da kažes isto da ne treniraju decu da kolju u ID?
Klaće još dugo na žalost jel se to tesko izleči i mnogo posle što svet razbuca tu gamad.

(petak, 05. feb 2016, 11:35)
anonymous [neregistrovani]

Све је то монтажа

...да би се оставио утисак да су снаге Асада и ИД у савезу и да би САД и Турска оправдале своју агресију против легалне власти у Сирији и придобиле и друге државе на своју страну.