Moskva, dvanaest poginulih u velikom požaru

U moskovskoj fabrici jastuka u kojoj je sinoć izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela dvanaest ljudi, uključujući troje dece, izjavila je portparol Ruskog istražnog komiteta Julija Ivanova za agenciju "Tas".

Ruski ombudsman za ljudka prava Pavel Astahov je na svom nalogu na Tviteru napisao da je među poginulima i troje dece, od kojih jedna beba, kao i da su žrtve bili radnici-migranti, koji su živeli u neposrednoj blizini krojačke radionice u kojoj su radili.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnut, preneo je sajt RT.

Izvori ukazuju na to da je požar možda namerno izazvan kako bi bio prikriven drugi zločin.

Istražni organi su potvrdili da su na licu mesta pronađena tela jedananest žrtava, kao i da je u sinoćnjem požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivanje odeće u ulici Strominka na istoku Moskve.

Krivična istraga je pokrenuta kad su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu sinoć oko 23 časa, počeli da pronalaze tela žrtava.

Istraga je pokrenuta pod sumnjom na "namerno uništenje ili oštećenje imovine, što je rezultovalo smrću ljudi i drugim teškim posledicama", izjavila je portparol istražnog komiteta Julija Ivanova.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve "nisu bile slovenskog porekla". Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi.

Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije za agenciju Tas.

On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ubijene ranije. Forenzičari rade na tome da to utvrde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво