"Pucati na migrante koji ilegalno uđu u Nemačku"

Predsednica evroskeptične stranke Alternativa za Nemačku Frauke Petri, rekla je da su oružane snage poslednja opcija u borbi sa izbeglicama koji ilegalno ulaze u Nemačku.

Frauke Petri je za regionalni list Manhajmer Morgen rekla da bi nemačka policija trebala da puca na ilegalne migrante ako je neophodno, prenosi Bi-Bi-Si.

"Ni ja to ne želim. Ali upotreba oružanih snaga je poslednja opcija", rekla je Petri.

Kako je rekla, policija mora da spreči migrante da ilegalno ulaze iz Austrije.

Nemačke levičarske partije i policijski sindikati osudili su ovu izjavu evroskeptične političarke.

Predstavnici sindikata istakli su da policajci nikada ne bi pucali u migrante, dodajući da se Petri tom izjavom ponela veoma radikalno i nehumano.

Istaknuti član levog centra socijaldemokrata Tomas Operman kaže da je poslednji političar tokom čije je vlasti pucano na migrante bio Erik Honeker - lider komunista Istočne Nemačke. 

Ranije danas, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da će se izbeglice vratiti u Siriju i Irak kad prestane rat u tim zemljama. 

Više od 1,1 milion migranata stiglo je u Nemačku tokom prošle godine. Broj napada na smeštaje u kome borave izbeglice popeo se na 1.005 prošle godine, što je pet puta više nego 2014.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво