Švedska planira da protera 80.000 tražilaca azila

Vlasti u Švedskoj planiraju da proteraju do 80.000 izbeglica koje su u tu zemlju stigle tokom 2015. godine i čiji su zahtevi za azil odbijeni, izjavio je švedski ministar unutrašnjih poslova Anders Igeman.

Radi se o otprilike 60.000 ljudi, ali bi taj broj mogao da poraste do 80.000, rekao je ministar Anders Igeman, a prenela agencija Frans pres.

Igeman je dodao da je vlada zatražila od policije i organa zaduženih za izbeglice da organizuju njihovu deportaciju, koja će se verovatno odvijati tokom nekoliko godina.

Švedski ministar je naveo da će deportacija, za koju se obično koriste komercijalni letovi, morati da bude izvršena pomoću specijalnih čarter letova, imajući u vidu veliki broj tražilaca azila čiji su zahtevi odbijeni.

Švedska, koja ima 9,8 miliona stanovnika, jedna je od članica Evropske unije koja je primila najveći broj izbeglica u odnosu na broj stanovnika. Prošle godine je ta zemlja primila više od 160.000 tražilaca azila.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 28. jan 2016, 12:15)
anonymous [neregistrovani]

Kako misle da sprovedu?

Cak i da odrese kesu i plate im avio-prevoz, za svakog subjekta im treba bar jos po 4 cuvara, koji ce ove da drze tokom puta, a koji takodje zauzimaju mesta u avionu. Znaci, stotine hiljada policajaca, hiljade aviona... Pa to ni mala Svedska ne moze da podnese.

(četvrtak, 28. jan 2016, 10:44)
anonymous [neregistrovani]

Svedska

ova zemlja je jedna od najjacih evro drzava Iako sa strane njihova rec nije za podcenjivanje,da podsetim da su svedski kraljevi umalo oborili stari svetski poredak kada su evropske kraljevine trazile pomoc I od Rusije nebili sprecile Svedjane u naumu.Sa svega 10 miliona sanovnika primiti 160 000 ljudi je veliki bezbednosni rizik I oni su toga svesni.

(četvrtak, 28. jan 2016, 08:57)
Дрински [neregistrovani]

Критеријуми

Они сад планирају да протерају до 80.000 избеглица или сваког другог који је дошао у прошлој години. Да ли су добро одабрали? Радно способне или су неки други критеријуми били важнији?

(četvrtak, 28. jan 2016, 08:33)
anonymous [neregistrovani]

stara prica...

...jedno je najaviti a drugo je sprovesti.