Nemačka, zabranjena ekstremno desničarska internet platforma

Vlada Nemačke zabranila je ekstremno desničarsku internet platformu, koju je optužila da širi "rasistički, ksenofobični, antisemitski, homofobni i antiislamski sadržaj", dodajući da su vlasti uhapsile dve osobe.

Nemačke vlasti su saopštile da su dvojica Nemaca, koji su identifikovani kao J. V. i R. K, uhapšena zbog sumnje da su osnovali kriminalnu organizaciju koja širi "rasistički, ksenofobični, antisemitski, homofobni i antiislamski sadržaj", a da troje preostalih osumnjičenih nije uhapšeno.

Zabrana platforme "Altermedia dojčland" predstavlja "jasan signal da vladavina prava ne dozvoljava zločin iz mržnje", rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

Racija je sprovedena u kućama u četiri nemačke savezne države, kao i u severoistočnom španskom gradu Ljoret de Mar.

Kako je navedeno, dve uhapšene osobe bile su administratori sajta "Altermedia" i odgovorni su za njegov sadržaj, koji uključuje zabranjene nacističke slogane, negiranje Holokausta i podsticanje na nasilje protiv stranaca.

Dodaje se da se server nalazi u Rusiji kako bi se onemogućio pristup nemačkim vlastima, a nemački zvaničnici su zatražili od Moskve da ga u narednim danima ugasi.

Nemački bezbednosni zvaničnici su naveli da je ekstremna desnica postala mnogo sposobnija u korišćenju interneta i društvenih mreža u cilju nametanja svoje poruke široj publici.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 27. jan 2016, 15:09)
Димитрије Пантић [neregistrovani]

Сигурно

Провајдер није одговоран за оно што се објављује на сајту. А Руси ће га сигурно угасити, ако се буде птврдило да је то истина. Нема сумње.