Danski parlament odobrio zakon o oduzimanju dobara izbeglicama

Parlament Danske je odobrio zakon o oduzimanju dobara i vrednih predmeta od izbeglica kako bi država finansirala njihov boravak u zemlji.

Prethodno su Liberalna stranka premijera Larsa Lokea Rasmusena i njeni desničarski partneri, Danska narodna partija (DF), Liberalni savez i konzervativna Narodna stranka postigle dogovor sa socijaldemokratama o sadržaju teksta.

Taj kontroverzni zakon naišao je na kritike u svetu.

Tekst zakona daje ovlašćenja policiji da oduzme dobra tražiocima azila kako bi država mogla finansijski da pokrije njihove potrebe, poput smeštaja i hrane.

Prema nacrtu, izbeglicama će biti omogućeno da imaju do 10.000 kruna kao i nakit i porodične portrete ukoliko nisu od "velike vrednosti".

Neće biti oduzimana dobra koja imaju "posebnu emotivnu vrednost" za migrante.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 27. jan 2016, 16:18)
anonymous [neregistrovani]

hm

Danska drzava je demokratska i parlamentarna zamlja! Mozete da budete izbeglica mozete da trazite azil ALI ne mozete da primate socijalnu pomoc AKO ste sa sobom donijeli punu "vrecu" zlara dijamanata btiljanata ili dolara;) ps. i naravno drugih stvari koje su od velike vrednosti:)

(sreda, 27. jan 2016, 08:41)
Наташа [neregistrovani]

Врх цинизма

Нема даље! Срамота! Уништили сте њихове земље и на тај начин сте им већ одузели и то вам је мало...Треба оберучке да их прихватите и да распрострете црвени тепих када долазе!

(utorak, 26. jan 2016, 22:40)
anonymous [neregistrovani]

nema nista dzabe

Kada bi i Nemci to isto uradili, od milion izbeglica koliko je doslo ostalo bi mozda 20 000 hiljada.

(utorak, 26. jan 2016, 21:59)
anonymous [neregistrovani]

Hmm

Cista sramota plackaju jadne izbeglice ...

(utorak, 26. jan 2016, 17:49)
anonymous [neregistrovani]

Vratite im zemlju

Poruka zapadu. Sirija je bila mirna zemlja dok nisu izvezli 'arapsko prolece'. Neka Amerika prestane sa Turskom i Saudijskom Arabijom da unistava zemlje i nece biti izbeglica.