Konašenkov: Džihadisti imaju oružje kojim mogu da gađaju sirijske avione

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da teroristi poseduju oružje kojim mogu da gađaju sirijsku avijaciju.

"Vojna oprema koju ekstremisti poseduju, poput ZU-24, omogućava im da gađaju ciljeve udaljene 4.000 metara - posebno tako veliki avion kao što je II-76 vojno-transportne sirijske avijacije“", izjavio je Konaššenkov, prenosi Sputnjik.

Konašenkov je potvrdio da su ovakva gađanja bila zabeležena, između ostalog tokom slanja prve partije rusko sirijskog tereta u grad Deir el Zor.

"Isporuka tereta je veoma rizična. U velikom broju slučajeva izbacivanje tereta se vrši noću i bez otvaranja vatre"“, dodao je general.

Sirijske vlasti su potvrdile da su sve platforme sa humanitarnom pomoći Rusije za Siriju uspešno dostavljene u gradove koje su militanti blokirali, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. jan 2016, 10:57)
anonymous [neregistrovani]

Koga to boli istina ?

Pa zna se koga boli istina. Sve one koji se kriju iza istine, a oni su poznati javnosti i pored ociglednog prikrivanja. Pitanje je samo koliko dugo ce to jos trajati ? Verujte da nece jos dugo.