Читај ми!

Nemačka, izbeglicama muškog pola zabranjen dolazak na bazen

U Bornhajmu, gradu na zapadu Nemačke, izbeglicama muškog pola je zabranjen dolazak na bazen pošto su se žene koje se tu kupaju i ženski članovi osoblja žalili da ih uznemiravaju.

Šef gradskog odeljenja za socijalnu zaštitu Markus Šnapka izjavio je da su se posetioci bazena žalili da ih muškarci koji žive u obližnjem centru za azilante seksualno uznemiravaju.

Šnapka je rekao da pritužbe nisu bile na krivičnom nivou i da se zbog toga uprava bazena složila da se zabrana ukine kada socijalni radnici potvrde da su muškarci "shvatili poruku".

Bornhajm se nalazi nekoliko kilometara južno od Kelna, gde je u novogodišnjoj noći prijavljeno na stotine slučajeva pljačke i seksualnih napada za šta su, prema navodima policije, većinom odgovorni stranci.

Prema najnovijim anketama, sve više Nemaca je zabrinuto za mogućnost zemlje da integriše ogroman broj azilanata koji su došli prošle godine.

Kako je prenela agencija AP, 66 odsto od 1.203 ispitanika smatra da Nemačka ne može da se izbori sa prilivom migranata, što je 20 odsto više nego u decembru.

Broj onih koji misle da to država može opao je sa 51 na 37 odsto.

Ispitivanje je obavljeno u periodu od 12. do 14. januara za televiziju ZDF.

Čak 70 odsto Nemaca misli da će kriminal biti u porastu, što je za osam procenata više u odnosu na anketu iz oktobra.

Anketa pokazuje i da je podrška nemačkoj vladajućoj koaliciji kancelarke Angele Merkel opala za dva odsto posle dešavanja u Kelnu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво