Direktor "Folksvagena": Oporavak neće biti šetnja parkom

Oporavak od skandala sa varanjem na testovima izduvnih gasova "neće biti šetnja parkom", rekao je direktor "Folksvagena" Matijas Miler radnicima u jedinoj američkoj fabrici te nemačke kompanije.

Miler se obratio radnicima dan posle sastanka sa šeficom američke Agencije za zaštitu životne sredine sa kojom je razgovarao o nastojanjima Folksvagena da svoja dizel vozila usaglasi sa zakonima SAD.

"Ne treba samo da popravimo naše automobile. Moramo takođe da popravimo naš kredibilitet. To neće biti šetnja parkom", naglasio je Miler.

"Folksvagen" je prošle godine priznao da je u stotine hiljada dizel vozila ugrađen softver koji je omogućavao varanje na merenjima izduvnih gasova, pošto je to obelodanila Agencija za zaštitu životne sredine.

"Pogrešili smo i moramo da popravimo tu grešku", rekao je Miler za AP posle govora u fabrici u gradu Čatanuga.

Direktor "Folksvagena" istakao je da će biti potrebno vreme da se to uradi i da razume nestrpljenje.

"I ja sam nestrpljiv. Ja takođe volim brže rešenje, ali ovo moramo pažljivo da uradimo", rekao je Miler.

Visoki zvaničnik Agencije za zaštitu životne sredine rekao je u Detroitu da su predlozi "Folksvagena" nezadovoljavajući u mnogim oblastima i da će razgovori biti nastavljeni.

"Folksvagen" ima dve opcije za popravku spornih vozila, ali su obe skupe, pa stručnjaci kažu da je možda jeftinije da se otkupe stariji modeli.

Miler je naglasio da se "Folksvagen" dogovorio sa vlastima da o sledećim koracima ne govori javno.

"Naša odgovornost je da pronađemo najbolje moguće rešenje za naše kupce i za životnu sredinu", zaključio je direktor Miler.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. jan 2016, 08:45)
anonymous [neregistrovani]

Potencijani kupac.

Predlažem da pojeftinite vaša vozila 30% i eto rešenja, prodaja će da krene.