Ruski i sirijski avioni u zajedničkoj borbenoj misiji

Par sirijskih lovaca "mig 29" i dva ruska jurišna aviona Su-25 izveli su prvu zajedničku borbenu misiju u vazdušnom prostoru Sirije, saopšteno je iz ruskog ministarstva odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, dva sirijska aviona tipa "mig 29" pratila su ruske jurišne lovce Su-25 tokom bombardovanja položaja terorista u Siriji.

Iz ruskog ministarstva odbrane ističu da su sirijski piloti najpre posetili rusku bazu kako bi razgovarali o detaljima napada.

Rusija je pokrenula vojnu operaciju u Siriji 30. septembra prošle godine.

Moskva insistira da njeni avioni bombarduju položaje Islamske države i drugih terorističkih grupa Siriji.

SAD i njeni saveznici optužuju Rusiju da bombarduje položaje opozicije, boreći se na strani sirijskog predsednika Bašara el Asada.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 14. jan 2016, 23:39)
Deda Nole [neregistrovani]

Nema sale

Svaka cast na obavljenom zadatku,nema sale.SAD i saveznici navodno vec pet godina kao bombarduju islamiste a oni sve brojniji i opremljeniji.Ovo sa opozicijom SAD zamucuju situaciju na terenu pa islamiste proglasavaju za neku opoziciju.Pre ovih sukoba u Siriji sve konfesije su zivele u miru i tolerancciji,proglasavanjem Asada za nepozeljnu licnost stvoreni su uslovi za rat koji jos uvek traje i ne nazire mu se kraj.

(četvrtak, 14. jan 2016, 22:35)
anonymous [neregistrovani]

Bune se

I treba da se bune za svoje pulene koje su stvorili i jednu veoma uredjenu zemlju doveli do unistenja...Hvala Rusi sto i po cijenu zivota svojih gradjana pokusavaju da uspostave red koji je narusen. Na ovome narocito mi Srbi bi trebali biti zahvalni jer slijed dogadjaja nebi zavrsio na Siri nego bi se sirio poznatom rutom koja ni u kom slucaju nebi nas zaobisla...