Cerar Merkelovoj predstavio predlog granične kontrole

Premijer Slovenije Miro Cerar predstavio je u Berlinu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel slovenački predlog o poboljšanju graničnih kontrola u vezi sa izbegličkom krizom.

Ako se taj problem ne reši uskoro, EU će se suočiti sa ozbiljnom krizom koja može da dovede do izgradnje novih zidova između EU i članica i dezintegracije Unije, upozorio je Cerara nakon sastanka sa kancelarkom.

Slovenija će predlog o unapređenju graničnih kontrola duž balkanske migracione rute poslati i drugim liderima EU narednih dana, prenosi STA.

Taj plan, objasnio je slovenački premijer, ima za cilj da obezbedi efikasan pristup rešavanju migracione krize na balkanskoj i centralnoevropskoj ruti.

Cerar je ponovio da neuspeh EU da pronađe efikasan zajednički odgovor na krizu preti jedinstvu Unije.

Cerar je naveo i da kancelarka Merkel deli stanovište da Evropa mora da nastavi da traga za zajedničkim odgovorom na krizu, da problem mora da se reši u korenu i da spoljne granice EU moraju da budu bolje zaštićene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи