Bavarci poslali Merkelovoj autobus sa izbeglicama

Zvaničnici okruga Landshut u nemačkoj pokrajini Bavarskoj uputili su autobus sa sirijskim izbeglicama u kabinet nemačke kancelarke u Berlinu, u znak protesta protiv njene politike prema migrantima.

Predsedniku okruga Landhut Peter Drajer kaže da ta ruralna oblast posrće pod teretom masovnog priliva migranata u Nemačku.

Autobus sa 51 izbeglicom starosti između 21 i 45 godina, napustio je Landsht jutros oko devet sati i očekuje se da će posle 570 kilometara stići u Berlin kasno posle podne, prenosi AFP.

Drajer je za televiziju N24 rekao da su mu sugrađani rekli kako je "vreme da se postavi granica".

"Pokušavamo da pomognemo tim ljudima da se integrišu. Ali to neće funkcionisati ako se ove godine suočimo sa još milion izbeglica, ili pak više", upozorio je Drajer.

Zbog toga, kako je objasnio, vreme je da se utiče da političari promene svoj stav.

Drajer je istakao da je još u oktobru upozorio kancelarku telefonom da će poslati izbeglice i dodao da su se ovi Sirijci, od kojih su svi dobili status azilanata, dobrovoljno prijavili za put do Berlina mada nije jasno da li će se vratiti u Bavarsku.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара