Merkelova: Evropa ranjiva u izbegličkoj krizi

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Evropa ranjiva u izbegličkoj krizi, jer još ne kontroliše situaciju u meri u kojoj bi to volela.

"Sada se, odjednom, suočavamo sa izazovom da izbeglice dolaze u Evropu i da smo mi ranjivi, kao što vidimo, jer još nemamo kontrolu koju bismo hteli", rekla je Merkelova na jednom biznis skupu u Majncu, prenosi Rojters.

Ona je takođe rekla da su evro i sloboda kretanja u Evropi "u direktnoj vezi".

Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je 31. decembra došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih nemačkih gradova, pri čemu su počinioci bili uglavnom muškarci iz severne Afrike.

Nemačka kancelarka je tokom vikenda podržala pooštravanje deportovanja izbeglica koje počine krivična dela i istakla da čak i oni koji dobiju uslovne kazne treba da napuste Nemačku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи