Turska, TV emisija pod istragom zbog "terorističke propagande"

Turski tužioci pokrenuli su istragu protiv popularne TV emisije zbog širenja kurdske propagande, pošto je sagovornik u televizijskom emisiji kritikovao vojne operacije protiv kurdskih pobunjenika.

Novinska agencija Anadolija navodi da tužioci istražuju producente Kanala D i voditelja emisije Bajazita Uzturka zbog navodne "terorističke propagande".

Kako ocenjuje AP, to je samo jedan u nizu pokušaja turskih vlasti da ograniče slobodu izražavanja.

Nastavnik iz pretežno kurdskog grada Dijarbarkira pozvao je, u živom prenosu, turske vlasti da prestanu sa vojnim operacijma protiv Kurda, navodeći da u napadima najviše stradaju deca, nakon čega je voditelj pozvao publiku da mu aplaudira.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava u Turskoj navode da je 162 civila, među kojima je 32 dece, stradalo od avgusta, kada su inteziviranii sukobi između vojnih snaga i kurdskih pobunjenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво