Kameron: Ako Britanci podrže izlazak iz EU, poštovaćemo to

Ukoliko Britanci na referendumu do kraja 2017. godine izglasaju izlazak iz Evropske unije, vlada će morati da postupi u skladu sa tim, izjavio britanski premijer Dejvid Kameron.

Anketa objavljena prošle nedelje je pokazala da će većina Britanaca koja je odlučila da izađe na referendum glasati za izlazak iz EU.

Kameron je naveo kako misli da napuštanje Unije neće biti dobra odluka ukoliko on ostvari svoje ciljeve u pogledu reformi propisa koji regulišu članstvo Britanije u EU.

"Britanski narod će sam odlučiti. Moramo da poštujemo tu odluku, kakva god ona da bude", izjavio je Kameron u intervjuu za Bi-Bi-Si.

"Mislim da izlazak iz EU nije pravi odgovor ali ako to bude odgovor, moraćemo da uradimo sve što je potrebno da bi se ta odluka realizovala", rekao je Kameron.

Na pitanje novinara da li vlada radi na kriznim planovima u sličaju mogućeg izlaska iz Unije, britanski premijer je istakao da se radi na planovima za pregovaranje o novim uslovima članstva i o održavanju referenduma.

Kameron je naveo kako je uveren da u pregovorima sa Briselom može da bude postignut dogovor o najspornijem pitanju - njegovom planu za smanjenje isplate socijalne pomoći migrantima u EU.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. jan 2016, 08:17)
anonymous [neregistrovani]

EU

u kojoj su vodeci ljudi amerikanci je osudjena na propast, to se diriguje iz Wasintona. Oni sve rade obucavaju, igraju naprljavije igre.

(nedelja, 10. jan 2016, 14:15)
anonymous [neregistrovani]

Neskrivena zelja

Mi, EU protivnici, u potpunosti podrzavamo izlazak VB iz EU. To bi bila znacajna inekcija i za nase gradjane da pokazu da ne zele u EU.

(nedelja, 10. jan 2016, 13:26)
anonymous [neregistrovani]

Није у реду према Србији да сада Велика Британија изађе из ЕУ раја

јер то није добра реклама, али Србија мора да срља у ЕУ рај како бисмо живели попут Бугара и Румуна.

(nedelja, 10. jan 2016, 13:25)
Jovan Mirkovic [neregistrovani]

Ako V. Britanija,

Napusti EU, to ce biti pocetak raspada, vec propalog cluba EU. Daj Boze da propadne pre nego sto Srbija postane clanica. Nasi politicari sve daju za ulazak u propast, bolje da se te pare uloze za pomoc, nemocnima i u druge svrhe koje bi pomogle gradjanima Srbije. Srbija je dosta vekova bila pod Otomanskim obrucem, ne treba nam obruc EU !!!! Rusija i prijateljske drzave su nam nada za ocuvanje naseg dostojanstva i postojanja kao nacija.